
Våldets historia i Europa och Mellanöstern
Välkommen till Framtidsakademins livesända poddsamtal! Tema: Våldets historia: hur konflikter i Europa och Mellanöstern påverkar och berör oss.
Under det här samtalet angriper man de mest grundläggande frågorna kring våldet; hur det yttrar sig, hur det beskrivs, samt vilket våld som i olika situationer setts som legitimt och inte. Med idéhistoriens hjälp försöker man få syn på de outtalade förutsättningar som styr hur militärt och annat våld beskrivs och uppfattas idag.
Framtidsakademin är tillbaka i nytt format som livesända poddsamtal på Stadsbiblioteket. Välkomna att diskutera världens överlevnads- och framtidsfrågor med forskare och samhällsdebattörer!
Patricia Lorenzoni är fil. dr. i idéhistoria och affilierad forskare vid CEMFOR. Hon har både som universitetsforskare och lärare ägnat sig åt ämnen så som politisk idéhistoria, statsbygge, nationalism, kolonialism, rasism, genus och våld, liksom åt frågor kring jämlikhet, inkludering och exkludering. Vid sidan av detta har hon också en mångårig verksamhet också utanför universitetet som författare, kulturskribent, filmare och föreläsare. Patricia Lorenzoni angriper temat “Våldets historia” både från ett samtids- och ett idéhistoriskt perspektiv, samt utifrån sin forskning om kolonialismhistoria och rasismens historia.
Öppet för alla och fri entré. Begränsat antal platser.