Utställningar på Järnboden i Harg

Järnboden i Harg
I Järnboden arrangerar föreningen Konstvarning utställningar under sommarmånaderna. Järnboden är ett historiskt hamnmagasin från 1758, vackert beläget vid en lugn havsvik. Här förvarades järn som hade tillverkats i Vallonbruken för att med pråmar skeppas vidare till Stockholm och ut i världen. Byggnaden i sig är väl värd ett besök och är en del av bygdens historia.

Sommartid har föreningen, tillsammans med inbjudna konstnärer, utställningar med konst, konsthantverk och kafé i Järnboden i Harg.

Järnboden från1758 tillhör Hargs bruk var tidigare förvaringsplats för stångjärn från järnbruken. Därifrån transporterades järnet vidare på pråmar till Stockholm och ut i världen. Man kan idag se rester av pråmarna i vattnet vid järnboden. Här går också vandringsleden Vikingaleden förbi.

I samband med utställningarna ordnas en del musikaftnar och andra publika aktiviteter, som workshops eller pågående konstnärlig verksamhet. Utställningarna i Järnboden sköts av konstnärerna själva, vilket möjliggör möten mellan konstnärer och besökare.

Mer info om programmet hittar du på arrangörens hemsida som uppdateras under juni. konstvarning.se

Evenemangsplats
Järnboden
Hargssocken 589, Hargshamn

Periodstart: den 15 juni 2024
Periodslut: den 11 augusti 2024

Region
Östhammars kommun

Pris
Gratis

 • 00

  dagar

 • 00

  timmar

 • 00

  minuter

 • 00

  sekunder

Taggar: ,

Datum

18 jul 2024

Länk till eventet:

Läs mer

Platser

Järnboden i Harg
Hargs Socken 589

Arrangör

Konstvarning
Webbplats
https://konstvarning.se/
Läs mer

Nästa förekomst

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *