Familjevisning – Lotta Geffenblad

Familjeanpassad visning av utställningen med Lotta Geffenblads originalillustrationer
Visningen är ca 30 min och gratis.
Utställningen visar bilder från både äldre och nyare böcker av Lotta Geffenblad, såsom Prick och FläckAstons stenarVi är monsterbarnTora och Tytte och Blå ugglan.
Bilderna har inspirerat till utställningens lekfulla och färgstarka gestaltning, inte minst gäller det de monsterhus där besökande barn kan krypa in och sätta upp egna självlysande teckningar.
Lotta Geffenblad (f. 1962) är både illustratör och författare och blandar arbetet med helt egna böcker och illustrationsuppdrag till andra författare.
Hon är inte rädd för att pröva nya sätt att skapa bilder. Hon gillar att överraska sig själv och tycker att varje bok är värd sin egen stämning. Tekniken varierar därför från bok till bok.
Utmärkande för hennes bilder är att hon blandar analog teknik, som att teckna med blyerts eller måla och klippa ut detaljer till kollage, med att framställa digitala bilder i Photoshop.
Hennes senaste bok, Blå ugglan, har originalbilder på papper som blir ännu intensivare i tryck tack vare den digitala bildbehandling.

Datum

12 maj 2024
Utgånget

Tid

13:00 - 13:30

Mer info

Läs mer

Platser

Bror Hjorths Hus
Norbyvägen 26, 752 39 Uppsala
Webbplats
https://brorhjorthshus.se/

Arrangör

Bror Hjorths Hus
Telefon
018-56 70 30
E-post
info@brorhjorthshus.se
Webbplats
https://brorhjorthshus.se/

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *