TIPS & GUIDER

Lära sig odla persilja

Det finns flera typer av persilja som kan användas som grönsak, rotfrukt, krydd- och medicinalväxter. Persilja kan användas färsk, torkad eller fryst.

Odla persilja – Övervintra persilja i odlingslåda under snön
Här visar jag hur jag övervintrar min persilja och som kommer att leva flera år förhoppningsvis. Jag fascineras över en sak i odlingslådan som är ganska så logiskt egentligen, – precis som det sker ute i naturen. Titta så får ni se vad som händer i odlingslådan när man täcker in växter med löv och snö.
Odla Persilja – Så här gör du
Se vår film och lär dig hur du sår din egen persilja. Det är viktigt att du vattnar din persilja vid torka. Persiljan är en mycket användbar krydda. Njut av egen persilja i kryddsmöret du gör till det grillade köttet. Persilja och vitlök är en annan god kombination som passar utmärkt till fisk.
Persilja mitt i vintern med Harvy – Hemmaodlat
Underbart att skörda färskt bladgrönt helt utan jord med Harvy.
Vill du läsa mer?
Kulturnatten på Bror Hjorths hus

Kulturnatten på Bror Hjorths hus

Bild: Bror Hjorths hus Bror Hjorths hus har öppet kl. 12-20 på Kulturnatten. Fri entré. Program kl. 12.30-13.00 Familjevisning: Vad gillade Bror Hjorth? Familjevisning av Bror Hjorths konst ca 20 min. Följs av skulpturverkstad för små och stora (drop-in). Gratis. kl...

Min vän, konstnären John Wirsjö

Min vän, konstnären John Wirsjö

Vid sidan om jobbet umgås jag med konstnären John Wirsjö. Jag började mitt intresse för konst med ett inredningsintresse och på väggar måste det ju hänga lite tavlor. John och jag träffades ungefär samtidigt, när båda hade lite kris. Men som vi brukar säga, det blir...

KULTURNATTEN UPPSALA 2023!

KULTURNATTEN UPPSALA 2023!

Sveriges största kulturnatt äger rum 9 september 2023! Välkommen till KULTURNATTEN UPPSALA 2023! Vad är du intresserad av i år? Uppsalas största kulturmanifestation, Kulturnatten, är ett årligt återkommande evenemang arrangerat av Uppsalas kulturarbetare, kultur- och...

Låtskrivaren

Låtskrivaren

Min vän på jobbet Fredrik, jobbar utöver Initcia med musik, han har en fin studio i främre Luthagen, han känner alla i branschen. Hans teori om 6 degrees of separation gäller menar han, att några få steg, alltså att en person känner en andra , och den en tredje osv...