Terese Lien Evenstad Quartet

Omnikvariatet presenterar  Terese Lien Evenstad Quartet – prisbelönta musiker från Sverige, Norge och Estland som tillsammans skapar ett nutida nordiskt uttryck som berör och väcker till eftertanke.

Violinisten Terese Lien Evenstad tog examen vid Kungliga Musikhögskolans jazzmusikerprogram i Stockholm 2016, och har sedan dess gett ut två album med egen musik och två album med traditionell jazz. Hon har fått flera stipendier, priser och nomineringar för för sitt spel och bland annat fått stipendie av den legendariska gitarristen och kompositören Janne Schaffer med motiveringen: “stipendiet tilldelas en musiker och kompositör med stor musikalitet och experimentlusta – Hennes fantasi och förmåga att frasera och improvisera gör henne till en särskilt spännande musiker.”

Bandet gav ut sitt andra album “Perceptive” i april 2020. Musiken är skriven av Evenstad och sträcker sig från mycket intensiva rytmer och harmonier till fridfulla och lyriska melodier. Bandets framträdanden samt det vackra samspelet mellan musikerna har lika ofta rört publiken till tårar, som fått publiken att jubla i glädje. Repertoaren är melodisk samtidigt som den ibland stryker mothårs – musiken är inspirerad av livet, naturen, jazzlegender, nordisk folkmusik, avant-garde och neo-soul.

 

Datum

24 nov 2022
Utgånget

Tid

19:00 - 21:00

Mer info

Läs mer

Platser

Omnikvariatet
Dragarbrunnsgatan 53 75320 UPPSALA
Webbplats
https://omnikvariatet.se/

Arrangör

Omnikvariatet
E-post
kontakt@omnikvariatet.se
Webbplats
https://omnikvariatet.se/

Antikvariat och kulturscen

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *