barkbåtar

Sommarens växter och barkbåtar | Biotopia

Ni gör en sommarutflykt till Fjällnora friluftsområde! Familjer är välkomna att tälja barkbåtar, lära känna områdets blommor och gå en tipspromenad som allemansrätten. Botaniska föreningen är på plats och ni upptäcker tillsammans små och stora växter. Biotopia har med allt material som behövs men har du en egen täljkniv eller lupp så ta gärna med. På grund av rådande hälsoläge sker aktiviteten i mindre grupper med begränsat antal deltagare och obligatorisk föranmälan. Starttid är 10, 12 och 14. Ange i din anmälan hur många barn och vuxna ni är samt vilken starttid ni anmäler er till.

För vuxna och ungdomar finns möjligheten att följa med på guidning med botaniker Thorleif Joelson. Tillsammans upptäcker ni intressanta kärlväxter i området. Thorleif kommer även att presentera några av platsens signalarter av mossor och lavar. Guidningen sker kl 11:30 och blir den full kommer det även att finnas möjlighet för ett tillfälle till under tidig eftermiddag. Obligatorisk anmälan till guidningen.

Fjällnora är ett populärt utflyktsmål strax utanför Uppsala och här finns vandringsleder, badplatser, eldstäder, och naturlekplats. Vad som inte är lika känt är att det finns en mysig tältplats med vatten och torrdass en bit upp i skogen. Här finns fina möjligheter för kvällsmys framför brasan och spännande ficklampspromenader. Tältplatsen ligger helt omsluten av skogen men samtidigt nära parkeringen vilket gör den lätt att nå trots korta ben. Under dagens sommarutflykt kan ni upptäcka tältplatsen längs Biotopias tipspromenad.

Utflykten genomförs med medel från Friluftslivets år och är en del i ett program på flera utflykter i Uppland.

Info angående Covid-19

Aktiviteterna är utomhus vilket minskar risk för smittspridning. Ni hjälps åt att hålla avstånd.

Deltagarantalet är begränsat och föranmälan krävs.
Du är välkommen att anmäla intresse till utflykterna genom att maila: biotopia@uppsala.se

Ange vilken utflykt det gäller och antal personer så får du ett svarsmail som bekräftar din anmälan om det fortfarande finns plats. Anmälan från 1/6 2021.

Datum: Onsdag 21 juli 2021
Tid: 10:00-15:00
Plats: Fjällnora
Ålder: För alla åldrar
Anmälan: biotopia@uppsala.se
Arrangör: Biotopia
Övrigt: Deltagarantalet är begränsat och föranmälan krävs.


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ett nytt fönster/flik).
Biotopia | Kommande natur event | Kommande utomhusaktiviteter

Foto: Andrea Piacquadio

Datum

21 jul 2021
Expired!

Tid

10:00 - 15:00

Mer info

Läs mer

Platser

Fjällnora

Arrangör

Biotopia
Telefon
018-727 63 70
E-post
biotopia@uppsala.se
Webbplats
https://biotopia.nu/

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *