Otherworldly: Slow Walker

Enorma björndjur tar över Vaksala torg när Peder Bjurmans AR-installation “Slow Walker” visas under Otherworldly.

Peder Bjurmans verk Slow Walker visar ett mikroskopiskt björndjur (en trögkrypare) i en AR-installation på Vaksala torg, på den östra sidan av UKK. Den mystiska besökaren rör sig mitt ibland oss och är uppförstorad så den nästan fyller hela torget.

Björndjur är extrema överlevare, som klarar kyla ned till den absoluta fryspunkten, extrem hetta och till och med vacuum i rymden. Genom en unik frystorkningsprocess kan de klara sig trettio år eller mer. Ändå är de känsliga för klimatförändringar som stör deras naturliga miljöer i våtmarker och mossor. De är minimala kämpar och märkliga varelser som rör sig mellan två världar, livet och döden. I verket blir de monumentala och skulpturala objekt i sig, men ändå flyktiga och efemära, som utomvärldsliga symboler.

Denna sociala och digitala skulptur visas med ett soundtrack av den hemlighetsfulle electronica-ikonen Abul Mogard och en voice over som tillsammans för oss in i björndjurens svävande värld.

Medtag  en laddad smartphone och bra hörlurar. Appen laddas ned via UKK:s webbplats eller på plats vid  Vaksala torg 19 oktober–10 december 2023. 

Datum

10 dec 2023
Utgånget

Tid

Hela dagen

Länk till eventet:

Läs mer

Arrangör

Uppsala Konstmuseum
Telefon
018 – 727 24 82
E-post
konstmuseum@uppsala.se
Webbplats
https://konstmuseum.uppsala.se/
X

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *