Otherworldly: All Eyes

Verket “All Eyes” är en storskalig fasadprojektion på Uppsala konstmuseum i Uppsala slott och Uppsala Konsert & Kongress. Verket visas 20–21 oktober i samband med Otherworldly.

I verket All Eyes syns närbilder av flera hundra Uppsalabor, som alla tittar på oss med en gemensam fråga: Vad innebär framtiden för oss? Samtidigt betraktar de båda husen nyfiket varandra, som om de ser varandra för första gången.

Verket är skapat av videodesignern Johannes Ferm Winkler och konstnären Peder Bjurman som en del av festivalens satsning på digital konst i regionen. Konst som kopplar samman festivalen, Uppsalas institutioner och invånare från hela regionen.

Johannes Ferm Winkler har arbetat med scenkonst, som VJ och med monumentalprojektioner på de flesta teatrar och operahus i Sverige, bland annat på Dramaten, Operan, Cirkus Cirkör och Orionteatern och internationellt bland annat i USA.

Peder Bjurman, som också är konstnärlig ledare för Otherworldly, är också internationellt verksam som regissör och manusförfattare och visade videoverket The Air Loom på förra årets festival. Under årets festival visas även hans verk Slow Walker på UKK.

Verket kan ses från Uppsala Konsert & Kongress, våning 6, från Uppsala konstmuseum och från olika håll i staden. Verket visas under följande tider:

  • Fredag 20 oktober, 18.00–23.00
  • Lördag 21 oktober, 18.00–23.00

Datum

21 okt 2023
Utgånget

Tid

18:00 - 22:00

Mer info

Läs mer

Platser

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala torg 1, 753 31 Uppsala
Opening Hour
Måndag – Fredag 10:00–16:00 (Helger öppet vid evenemang)
Webbplats
https://www.ukk.se/

Andra platser

Uppsala Konstmuseum
Drottning Christinas väg 1E, 752 37 Uppsala
Opening Hour
Tisdag - Söndag 11:00 -17:00 (Torsdagar- 20:00)
Webbplats
https://konstmuseum.uppsala.se/

Arrangör

Uppsala Konstmuseum
Telefon
018 – 727 24 82
E-post
konstmuseum@uppsala.se
Webbplats
https://konstmuseum.uppsala.se/

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *