Online-labb: Att engagera sig internationellt för miljön

Vill du lära dig mer om hur du kan engagera dig i miljöpolitik genom FN?

Denna workshop handlar om FN:s klimatkonvention UNFCCC och dess konvention för biologisk mångfald, CBD. Efter höstens toppmöten inom respektive konvention, finns det stora förhoppningar om en ökad ambition i det globala miljöarbetet. Framför allt efterfrågas ökad rättvisa mellan de länder som bidrar mest till klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald, och de länder som drabbas hårdast. Vill du höra mer om vad som är på gång i FN:s miljöarbete? Vill du vara med och göra ungas röster hörda?

Kom med! Här finns zoomlänk: https://lu-se.zoom.us/my/axeleriksson 

Om Axel Eriksson som håller i workshopen:
Axel har genom organisationer såsom Fältbiologerna, PUSH Sverige och Jordens Vänner bedrivit politiskt påverkansarbete för miljön sedan 2020. Han är sedan 2022 en av två ungdomsdelegater från Sverige till klimatkonventionen UNFCCC och har i den rollen deltagit på bland annat toppmötet COP27 i Egypten. Han är även en av koordinatorerna för Global Youth Biodiversity Network (GYBN) Europe, som representerar barn och unga i FN:s konvention för biologisk mångfald, CBD. Med erfarenhet av att delta i FN-sammanhang både som delegat för Sverige och som representant för civilsamhället, brinner han starkt för ungas deltagande i FN:s miljöpolitik.

Om Fältbiologernas online-labbar:

På Fältbiologernas online-labbar kan miljö- och naturintresserade unga över hela landet samlas och lära sig mer om olika aktuella teman. Du behöver inte ha varit aktiv i Fältbiologerna innan eller ha några särskilda förkunskaper för att vara med. Du kan delta aktivt i diskussionerna eller välja att bara vara med och lyssna

Bli medlem!
Inte medlem i Fältbiologerna ännu? Gå med här helt gratis: faltbiologerna.se/bli-medlem

Frågor?
Välkommen att skriva till: axel.eriksson@lsu.se

Datum

23 jan 2023
Expired!

Tid

18:30 - 19:30

Mer info

Läs mer

Platser

Online

Arrangör

Fältbiologerna
E-post
info@faltbiologerna.se
Webbplats
https://faltbiologerna.se/

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *