Kulturkoftor och författartröjor

Celia B Dackenberg berättar om sitt författarskap, om stickning och stickspår, om kulturkoftor i allmänhet och författartröjor i synnerhet.

Hon berättar också om Stig Dagermans islandströja och hur det kom sig att hon i boken Ylle & Bläck skriver om den och om andra författares tröjor.

I boken Kulturkoftor har även konstnärer, musiker och andra kulturpersoner fått komma med.

Evenemanget ingår i Projekt Växelspel som vill öka kunskapen om Stig Dagermans författarskap. Celia har skapat en stickbeskrivning på en islandströja med inspiration från en tröja Dagerman hade som barn på ett fotografi och den han förmodligen hänvisar till i novellen Var är min islandströja? Mönstret finns att ladda ned gratis här: Dagermans islandströja – Upplandsmuseet.

Om Celia B Dackenberg
Intresset för stickning och litteratur har följt Celia genom livet. Det började när hon som åttaåring fick stickor och garn i händerna för första gången och samtidigt fick lära sig en dikt av Stagnelius. Hon har bland annat arbetat som bildlärare på gymnasiet och som chefredaktör för tidningen Hemslöjd. Hon har gett ut sex kulturhistoriska stickböcker och ägnar sig numera åt stickning och skrivande på heltid.

Fri entré. Begränsat antal platser.

Samarrangörer: Region Uppsalas projekt Växelspel och Hemslöjd Upplandsmuseet.

Datum

16 jan 2024
Utgånget

Tid

18:00 - 19:00

Länk till eventet:

Läs mer

Platser

Stadsbiblioteket i Uppsala - Mallas sal
Svartbäcksgatan 17, 753 75 Uppsala

Arrangör

Uppsala stadsbibliotek
E-post
kundtjanst@bibliotekuppsala.se
Webbplats
https://bibliotekuppsala.se/stadsbiblioteket

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *