Inventera skog med Uppsala Fältbiologer!

Välkommen på inventering av skyddsvärd hotad skog med Uppsala Fältbiologer!

Tillsammans med skogsnätverkets och Uppsala-klubbens mycket kunniga och pedagogiska Tore Dahlberg kommer ni att bege er till en oskyddad skog utanför Uppsala och tillsammans lära er om värdefull skog och arter som är bra att ha koll på och att leta efter när en vill skydda ett skogsområde – med andra ord en riktigt skoj och fältbiologig aktivitet!

Det är samling på upphämtningsplatsen klockan 09.00 utanför Radisson Blu vid Uppsala centralstation och sedan åker ni med bil i ungefär en timme för att ta er till platsen där ni ska inventera. Ta med dig ordentligt med matsäck, fika, något att dricka, bra skor, sittunderlag och kläder efter väder. Kikare, lupp och kamera kan också vara roligt att packa med om du har det hemma!  Tiden för att vara tillbaka på centralstationen siktas på runt klockan 17.

Denna aktivitet riktar sig endast till medlemmar i Fältbiologerna, 13 år och uppåt. Är du inte ännu medlem kan du (som är mellan 6-25 år) enkelt bli det här https://faltbiologerna.se/bli-medlem/. Fältbiologerna är gratis och öppnar upp till en värld av gemenskap, miljöengagemang och naturupplevelser, så det finns alla skäl i världen att genast gå med!

Obs! Antalet platser är begränsat till elva personer. Först-till-kvarn-principen gäller, fyll i anmälan här så fort som möjligt, men senast 31 januari, för att öka chansen att få en plats! Reservlista upprättas för de som anmäler sig när alla platser har fyllts. Kom endast om du känner dig helt frisk. Avanmäl dig snarast om du blir sjuk så att en annan person kan få chansen att följa med.

Fick du inte en av platserna eller upptäckte detta evenemang för sent? Var inte ledsen! Fler roliga aktiviteter med Uppsala Fältbiologer kan du hitta på https://faltbiologerna.se/kalender/

Förberedelser

Inga förkunskaper krävs, men ju mer du har läst på i förväg desto roligare och mer givande blir aktiviteten! Tanken är också att alla som vill ska få möjlighet att lära sig rapportera in arter.

Se till att ni har:

läst Skogsnätverkets introduktion (om du är ny): Nyfiken på skog 

Om du har en smartphone: ladda ner Avenza Maps till mobilen.
Se instruktioner: https://www.skogsgrupp.se/verktyg/avenza/
Fältbiologerna kommer att skicka ut en karta till de som har anmält sig.

skaffat ett konto på Artportalen (frivilligt, men behövs för att rapportera in arter)

 

Ha med

  • Matlåda, fika och något att dricka
  • GPS eller Mobil med Avenza maps – frivilligt men starkt rekommenderat
  • Lupp och kikare (om du har) – frivilligt
  • Svampbok, signalartsbok etc. (om du har) – frivilligt
  • Bra kläder och kängor/stövlar
  • Något att sitta på

Datum

04 feb 2023
Utgånget

Tid

09:00 - 17:00

Mer info

Läs mer

Arrangör

Fältbiologerna
E-post
info@faltbiologerna.se
Webbplats
https://faltbiologerna.se/

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *