Here for the rain, here for the storm

Köttinspektionen presenterar “Here for the Rain, Here for the Storm”, en grupputställning som tar sin utgångspunkt i Claudia Rankines skarpa och illustrativa poesi. De orädda och levande bilder som författaren skapar med ord inspirerar till att utforska fantasy som ett sätt att anknyta till berättelser om motstånd mot diskriminerande sociala normer och mönster.

Deltagande Konstnärer: Diana Agunbiade-Kolawole, Blanca Gracia, Mary Maggic, Valeria Montti Colque & Rossana Mercado-Rojas, och Michelle Williams Gamaker.

Öppet 25/11 – 17/12
ons-fre 13-18
lör-sön 12-16

Claudia Rankines skrivande möter oss som en eklektisk kombination av berättande, bilder, poesi och politik som effektivt samexisterar. Den återbesöker olika vardagliga ögonblick för att ge närvaro och mening till upplevelser av våld, rasism och förtvivlan. Rankines poesi ger oss både en personlig men även outsiderns bild av den ständiga kampen mot rasism och orättvisor. Den ger oss ett okonventionellt och nyanserat perspektiv på världen vi lever i.

Here for the Rain, Here for the Storm följer Rankines vanliga frågor och utforskar hur kritiska samtida situationer, som osäkerhet, konflikt och förflyttning, tvingar oss att skapa en ny framtid, även när det kan kännas som en nästan omöjlig uppgift. Konstnärerna presenterar olika personliga och kollektiva undersökningar i form av fantastiska familjeböcker, resilienta herbarium, en nyinspelning av en historisk film som avslöjar sin diskriminerande casting, porträtt av utbrändhet och ett lustigt hormonkokprogram. Förutom den vanliga förståelsen av fantasi som en typ av berättelse som beskriver en imaginär (och ofta omöjlig) värld, kommer utställningen att utforska potentialen hos ironi, performance, kollektiv intuition och konst för att uttrycka motstånd och bygga en möjlig utopi.

Curator: Alba Folgado

 

Datum

17 dec 2023
Utgånget

Tid

12:00

Mer info

Läs mer

Platser

Köttinspektionen
Strandbodgatan 3, 753 23 Uppsala

Arrangör

Köttinspektionen
E-post
kottinspektionen@gmail.com
Webbplats
http://www.kottinspektionen.org/

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *