Författarbesök Anna – Laestadius Larsson

Anna Laestadius Larsson är en journalist och författare som brinner för kvinnors rättigheter och villkoren för kvinnors liv – såväl i historien som i samtiden. Hon är mest känd för sina historiska romaner med kvinnor i centrum, såsom ”Barnbruden”, ”Pottungen” och ”Räfvhonan”.

År 2022 utkom både fackboken ”Alla dessa djäfla qvinnor” och romanen ”Törnrosens triumf”.

”Alla dessa djäfla q-vinnor” har undertiteln ”berättelsen om de första feministerna” och handlar om kvinnor som har visat på orättvisor, protesterat och trotsat hån och hot. Hedvig Charlotta Nordenflycht, Olympe de Gouges och Mary Wollstonecraft är tre kvinnokämpar från 1700-talet som tog striden för alla kvinnors rättigheter. Med hjälp av dessa tre modiga kvinnor berättas en historia om tusen år av bortglömd kvinnohistoria.

”Törnrosens triumf” är en tidsresa till 1800-talets mitt med ett myllrande persongalleri där kända historiska personer som Fredrika Bremer, Wendela Hebbe, Lars Johan Hierta och Carl Jonas Love Almqvist dyker upp. Men framför allt är det berättelsen om Sophie Sager, en ung kvinna som efter att blivit utsatt för ett fruktansvärt sexuellt övergrepp vågade tro på sig själv även när ingen annan gjorde det.

Anna Laestadius Larsson berättar om sitt författarskap och sina böcker, lyfter fram kvinnornas livsvillkor och betydelse i gångna tider, återger spännande kvinnor deras rättmätiga plats i historieskrivning och visar hur historia kan vara något som är angeläget för alla, både tjejer och killar, kvinnor och män.

Arrangör: Östhammars kommun

Boka via
biblioteket.alunda@osthammar.se
eller telefon 0173-858 70

Datum

15 nov 2023
Utgånget

Tid

19:00 - 20:00

Länk till eventet:

Läs mer

Platser

Alunda bibliotek
Marmavägen 12, 747 30 Alunda

Arrangör

Östhammars kommun
Telefon
0173-860 00
E-post
osthammardirekt@osthammar.se
Webbplats
https://www.osthammar.se/

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *