bild på sovjet

Fokus Promzona: Post-industriella ärr och sovjetiska industriarv

Möt Anna Storm och Martin Kragh som i två separata samtal riktar blicken mot det post-industriella arvet i Sovjet, med svenska paralleller. Det handlar både om byggnadsmonument som sakta förvandlas till ruiner, starkt knutna till kommunismens ideologi kring arbetaren, men också länkar till militarism, och ett förändrat sociologiskt och ekologiskt landskap.

Medverkande

Anna Storm är professor i teknik och social förändring vid Institutionen för Tema vid Linköpings universitet. Storms forskning handlar om industriella och post-industriella landskap och hur de utmanar de sätt vi förstår ekologi, estetik, minne och kulturarv, och också synliggör problematiska maktrelationer. Storm är filosofie doktor i teknikhistoria från KTH (2008) och docent i kulturgeografi från Stockholms universitet (2016). Hon har tidigare arbetat vid Centrum för Östersjö- och Östeuropaforskning (CBEES) vid Södertörns högskola.

Martin Kragh är expert på säkerhetspolitiska frågor, biträdande chef för Centrum för Östeuropastudier (SCEEUS) och seniorforskare vid UI. Kraghs forskning är inriktad främst mot rysk ekonomi och historia, med fokus på arbetsmarknaden, 1940-1960-tal samt den politiska utvecklingen i Ryssland och forna Sovjet.  Martin Kragh är ekonomie doktor från Handelshögskolan i Stockholm (2009) och docent (2016) vid Institutet för Rysslands- och Eurasienstudier vid Uppsala universitet. Kragh är även ledamot i styrelsen för Sverker Åströms stiftelse, och satt tidigare i den svenska avdelningen av Transparency International (2012-2016).

Läs mer om utställningen Promzona

Mat och dryck

Museum Bar & Café håller öppet till klockan 21.00 och serverar mat och dryck.

Förboka

Förboka din kostnadsfria biljett på Tickster

På detta evenemang tillåts max 50 besökare. Du kan avboka biljetten fram till 24 timmar innan evenemanget.

Uppsala konstmuseum hälsar varmt välkomna!

Datum: torsdag 7 april
Tid: 18.00-19.00
Plats: Uppsala konstmuseum
Ålder: Vuxna
Pris: kostnadsfritt
Arrangör: Uppsala konstmuseum
Anmälan:  Förboka din kostnadsfria biljett på Tickster

Datum

07 apr 2022
Utgånget

Tid

18:00 - 19:00

Mer info

Läs mer

Platser

Uppsala Konstmuseum
Drottning Christinas väg 1E, 752 37 Uppsala
Opening Hour
Tisdag - Söndag 11:00 -17:00 (Torsdagar- 20:00)
Webbplats
https://konstmuseum.uppsala.se/

Arrangör

Uppsala Konstmuseum
Telefon
018 – 727 24 82
E-post
konstmuseum@uppsala.se
Webbplats
https://konstmuseum.uppsala.se/