Finissage med performance: Uppländsk salong

Var med och fira av utställningen Uppländsk salong. Afrang Nordlöf Malekian, en av de medverkande konstnärerna, bjuder in till sång, dans och garanterad feststämning med sin performance Keeping up with the Iranians. Fri entré!

Keeping up with the Iranians

Keeping up with the Iranians utgår ifrån Irans musikaliska historia. Efter revolutionen 1979 likställdes musik med opium i Iran och förbjöds, men genom exiliranier, hemliga musikbutiker och satelitantenner hittade musiken tillbaka till landet. Afrang utgår ifrån denna historia och bjuder på både berättelser, persisk musik och dans, som också publiken involveras i.

Boka

Förboka din kostnadsfria biljett via Tickster

Pris

Fri entré

Scen

Plan 3, Uppsala konstmuseum

Längd

120 minuter

Välkommen!

Afrang Nordlöf Malekian

Afrang Nordlöf Malekian är en av deltagarna i årets Uppländska salong, Sticklingar. Hans konstnärskap är präglat av skrivande och drivs av en lust att berätta och animera historiens bortglömda aktörer och kreatörer för att belysa nya möjliga och osannolika framtider. Erkända musiker och skådespelare såväl som den egna släkten vävs på ett omsorgsfullt sätt in i utsträckta performance, video, installationer och publikationer.

Uppländsk salong

I Uppländsk salong får du ta del av tolv utvalda konstnärskap som alla har en specifik anknytning till Uppsala län. Vissa är födda här, andra inflyttade medan några har länet som arbetsplats. Tillsammans visar de en variation av tekniker och uttryck som utforskar allt ifrån materialens egenskaper, till processer och berättelser som tar avstamp i vår omvärld.

Uppländsk Salong är ett samarbete mellan Uplands konstförening och Uppsala konstmuseum. Jury/curator har varit Sara Rossling, frilansande curator verksam i Malmö.

 

Datum

21 jan 2023
Utgånget

Tid

18:00 - 20:00

Länk till eventet:

Läs mer

Platser

Uppsala Konstmuseum
Drottning Christinas väg 1E, 752 37 Uppsala
Opening Hour
Tisdag - Söndag 11:00 -17:00 (Torsdagar- 20:00)
Webbplats
https://konstmuseum.uppsala.se/

Arrangör

Uppsala Konstmuseum
Telefon
018 – 727 24 82
E-post
konstmuseum@uppsala.se
Webbplats
https://konstmuseum.uppsala.se/

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *