Filmvisning: tre hypnotiska videoverk

Uppsala konstmuseums samlingar innehåller flera videoverk. Nu får du möjlighet att se tre av dessa som vi valt ur speciellt för att passa i mörka november. Köp något gott att äta eller dricka och slå dig ned i biosalongen. Fri entré!

Plats: Museum Bar & Café
När: 3 november
Tid: 17:00 – 21:00

Filmerna som visas
Lisa Jeannin & Rolf Schuurmans Le Sous-Marin, 10 minuter, 2012, Jenny Palén Ejstes Spacerabbit, 22 minuter, 2016 och Åsa Ersmarks Hekate Rising, 13 minuter, 2018.

Hekate Rising
Hekate Rising är en historia om evig kärlek som bottnar i en feminin och förhistorisk kontext. I filmen åkallas gudinnan Hekate som i grekisk antik mytologi är det nattliga månskenets gudinna. I en av filmens scener ser vi en månbelyst säng inspirerad av den franska nya vågen-filmen De älskande (1958) av Louis Malle. Liksom i De älskade förbyts innebörden av en kvinnas skönhet. Filmen är skapad av Åsa Ersmark 2018.

Spacerabbit
Spacerabbit är en berättelse om andlig förlust och depression. Ett sökande efter nya värderingar att tro på för att göra livet värt mödan. Hela filmen utspelar sig i huvudkaraktärernas rum när dagar och veckor går. Spacerabbit är skapad av Jenny Palén Ejstes 2016. Filmen var ursprungligen en del i ett projekt som bestod av två delar – en kortfilm och en blogg med samma titel. Bloggen är skriven av huvudpersonen i kortfilmen.

Le Sous-Marin
I Le Sous-Marin berättar konstnärsduon Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans historien om Jeannins farfar som var ubåtskapten.Som betraktare blir du inbjuden i fartyget och får följa med på en resa in i en annan verklighet. Med sin drömlika värld där animation, drama, teckning och skulptur växer in i och ur varandra, visar Jeannin/Schuurmans att verkligheten i själva verket är en överenskommelse. Det är vi som bestämt oss för ett särskilt sätt att se världen – ett sätt vi kallar logiskt – medan världen i sig egentligen är något annat, något som utspelar sig långt utanför begreppsramarna.

Mat & Dryck
Mellan 17.00-21.00 är det AW i Museum Bar & Café med DJ, kylda drycker och AW-meny. Så kom tidigt eller stanna sent och testa våra Black Bao Buns med confiterad anka och hoisinsås eller med pulled jack fruit, koriander och hoisinsås.

Pris
Fri entré. Du behöver inte förboka din plats.

Plats
Museum Bar & Café, hörsal

Längd
Filmerna loopas och börjar om i tur och ordning, den sammanlagda tiden är cirka 45 minuter och visningen pågår hela kvällen klockan 17-21.

Välkommen!

Datum

03 nov 2022
Utgånget

Tid

17:00 - 21:00

Mer info

Läs mer

Platser

Uppsala Konstmuseum
Drottning Christinas väg 1E, 752 37 Uppsala
Opening Hour
Tisdag - Söndag 11:00 -17:00 (Torsdagar- 20:00)
Webbplats
https://konstmuseum.uppsala.se/

Arrangör

Uppsala Konstmuseum
Telefon
018 – 727 24 82
E-post
konstmuseum@uppsala.se
Webbplats
https://konstmuseum.uppsala.se/

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *