Fantastiska fåglar

Upptäck fåglarnas spännande värld!

Lördagar och söndagar 4 – 26 mars kl. 11 – 17 på Biotopia.

Varför är det svårt för fåglar att hitta bostäder? Var vill tornseglaren ha sin holk? Vilken fågel har ett vingspann på över 2 meter – och var gömmer sig storspovens kompisar? Allt det och mycket mer får du veta under Biotopias fågeltema!

I holkverkstaden kan du bygga en egen fågelholk (mer information nedan) och i labbet på nedervåningen kan du prova att vika fåglar av papper. Är du nyfiken på hur det känns att bo i en fågelholk? Då kan du prova flytta in i holken i barnhörnan, där du också kan träffa andra fåglar som gillar att bo i holk. På övervåningen kan du njuta av Annika Rasténs fågelfotografier och lösa klurigt korsord för att hjälpa storspoven hitta sina vänner. Låna gärna en kikare i receptionen och spana på fåglarna vid Biotopias fågelmatning!

HOLKVERKSTADEN
I Biotopias holkverkstad kan du bygga en egen fågelholk för 110 kronor – då får du en byggsats och alla verktyg du behöver för bygget, och kan sedan ta med dig holken hem. Varje byggpass börjar med en kort presentation av fåglar som kan tänkas flytta in i era holkar och en instruktion för hur man bygger. Våra naturpedagoger finns på plats och hjälper er under hela passet.

Antalet platser är begränsat – föranmäl er genom att ringa 018-7276370 eller maila: biotopia@uppsala.se. I receptionen kan du anmäla dig om det finns lediga platser kvar. Holkbyggsatsen betalar du i receptionen och vi tar emot kontanter, kort och Swish.

Holkverkstaden har öppet lördagar och söndagar med starttider klockan 11.00, 14.00 och 15.30.

Varmt välkomna!

Datum

26 mar 2023
Utgånget

Tid

11:00 - 17:00

Mer info

Läs mer

Platser

Biotopia
Vasagatan 4, 753 13 Uppsala
Opening Hour
Varje dag, utom måndagar. För öppettider se hemsidan.
Webbplats
https://biotopia.nu/

Arrangör

Biotopia
Telefon
018-727 63 70
E-post
biotopia@uppsala.se
Webbplats
https://biotopia.nu/

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *