Artist Talk: Fabia Delise

Den italienska konstnären Fabia Delis är på tillfälligt besök i Uppsala som gästkonstnär inbjuden av Region Uppsala. I ett samtal får ni höra mer om hennes arbete som textilkonstnär och hur hon upplever det att vara i Uppsala.

Fabia Delise är årets Art ’n Fiber-stipendiat. Hör henne i ett samtal med urvalsgruppens Anna Ehn, chef för offentlig konst, Uppsala kommun, Ingela Wahlberg, doktorand i textilvetenskap, Uppsala universitet och Katriina Flensburg, konstnär och residensägare.

Motivering

Fabia Delise är utvald med följande motivering:
“Fabia Delise är en tekniskt skicklig textilkonstnär som har ett självständigt förhållningssätt till en specifik klassisk lappteknik som kallas “English Paper Piecing”. Hon är inte bunden till den traditionella tekniken utan förankrad i den, vilket gör hennes konst samtida, utforskande, innovativ och estetiskt tilltalande. I sin ansökan till residenset Art ’n Fiber beskriver hon också en nyfikenhet och intresse för residenset samt dess omgivningar kring Storvreta och Uppsala. De exempel som hon gav om syftet med hennes vistelse väckte vårt intresse och nyfikenhet.”

Art ’n Fiber delas ut av Region Uppsala i samarbete med Svenska Quiltakademin och Uppsala kommun. Stipendiet innebär att konstnären får  konstnärsresidens i Storvreta. Residenset vill uppmuntra individuellt skapande och internationellt konstnärssamarbete inom textilkonst med utgångspunkt i någon av teknikerna quilting/lappteknik, broderi eller tygtryck. Residensperioden är 6 till 19 september.

Boka biljett

Boka din biljett via Tickster.

Du kan avboka biljetten fram till 24 timmar innan evenemanget.

Fri entré, bokade platser

Mat & Dryck

Museum Bar & Café håller öppet till klockan 21.00 och serverar snacks, dryck och mat.

Scen

Hörsalen

Längd

60 minuter.

Välkommen!

Datum

15 sep 2022
Utgånget

Tid

19:00 - 20:00

Mer info

Läs mer

Platser

Uppsala Konstmuseum
Drottning Christinas väg 1E, 752 37 Uppsala
Opening Hour
Tisdag - Söndag 11:00 -17:00 (Torsdagar- 20:00)
Webbplats
https://konstmuseum.uppsala.se/

Arrangör

Uppsala Konstmuseum
Telefon
018 – 727 24 82
E-post
konstmuseum@uppsala.se
Webbplats
https://konstmuseum.uppsala.se/

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *