Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vandringskväll för nybörjare och äventyrare!

15 oktober 2019|18:30 - 20:30

Vandringskväll

Vandringskväll för nybörjare och äventyrare!

Vandringskväll – Varmt välkommen till en fartfylld, kostnadsfri föreläsning som riktar sig både till dig som har erfarenhet av vandring och nu vill utmana dig lite extra, men även till dig som är precis i början av din ”vandringskarriär”.

Under denna kväll kommer researrangören Swett att presentera ett urval äventyrliga destinationer. Bilder, filmer och äventyrliga berättelser utlovas. Du kommer också få en introduktion till hur du klär dig och packar på bäst sätt ute på äventyr.

Datum: Tisdag 15 oktober 2019
Tid:  18.30 – 20.30
Plats: Missionskyrkan, Uppsala
Ålder: Ej angivet
Pris: Ingen kostnad men anmälan krävs.

OBS! Obligatorisk anmälan på www.swett.se/inspiration  (extern länk öppnas i nytt fönster/flik)

 


Ett urval av destinationerna som presenteras:

  • Kilimanjaro: bestig Afrikas högsta berg 5895 m.  Vandring genom regnskog och förbi glaciärer på vägen till toppen.
  • Inkaleden: upplev Machu Picchu till fots. Ett härligt äventyr du sent glömmer.
  • Kroatien: vandra i Dalmatien längs med kusten och upp på höga berg.
  • Elbrus: ett kallt och tufft berg, men med en stor portion vilja och en bra researrangör så klarar många av att ta sig till toppen.
  • Kebnekaise: Sveriges högsta punkt. Dit måste man någon gång under en livstid, varför inte nu?
  • Everest Basecamp: vandra till baslägret för världens högsta berg och upplev stämningen

Om grundarna

Grundarna av företaget heter Nicklas Lautakoski och Johan Gossas. De träffades första gången som nyanställda säljare på ett företag i IT-branschen. Ganska snart upptäckte de att de delade samma passion i livet – äventyr och utmaningar! Nicklas hade på sitt håll de senaste åren utmanat sig själv på många sätt och vis, bland annat cyklat mellan Portugal och Kina och bestigit höga berg. Johan hade tränat på elitnivå i både multisport och orientering och älskade att klättra. Början på en idé att göra någonting tillsammans började gro.

Fyra år senare hade de båda bestämt sig för att lämna IT-branschen en gång för alla. Från det välbetalda jobbet med kostym, tjänstebil och representationsmiddagar till det mer spännande livet som företagare i äventyrsbranschen lämnade de båda den trygga vardagen som anställd till att kasta sig ut i det okända. Deras vision var att inviga människor till äventyr och friluftsliv – det som gett de båda så oerhört många upplevelser av frihet, stolthet och lugn genom åren.

Swett

Företaget fick namnet Swett, som de förklarar är lite av en ordlek mellan flera olika ord. Dels står “Swe” för Sweden, TT för trekking tours, och namnet Swett får en osökt att tänka på att svettas. Och de ställer frågan: vad kan vara mer utvecklande för ens personlighet än att svettas, utmanas och att våga gå utanför komfortzonen? Idag är Swett större än bara Nicklas och Johan och består av ett helt gäng guider. Ambitionen som de uttrycker är att få ut så många människor som möjligt på äventyr – och det med bästa tänkbara förutsättningar. Genom att på olika orter erbjuda en kostnadsfri föreläsning med namnet vandringskväll, så når de ut till både nybörjare och mer erfarna vandrare.


Besök gärna följande länkar nedan (externa länkar öppnas i nytt fönster/flik)
Swett | Kommande event inom utomhusaktivitet | Andra event inom Swett

Bild: Pixabay

Plats

Uppsala Missionskyrka
S:t Olofsgatan 40
Uppsala, Uppsala 753 32 Uppsala Sverige
+ Google Map
Telefon:
018-10 00 35