Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Historia, folkdans och jazz under Hembygdsdagen

19 augusti 2018|12:00 - 16:00

husby skola, Hembygdsdagen ,

Historia, folkdans och jazz under Hembygdsdagen

Det utlovas en rolig dag för hela familjen på söndagen den 19 augusti 2018 när det är dags att fira ”Hembygdens dag” på Täppavallen vid Husby skola. På programmet finns underhållning, hantverk och historiskt att ta del av.

Serveringen med kaffe och hembakat, korv och våfflor är öppen. Besökarna kan också se framemot hantverk, lotterier och loppis. Under dagen kommer skolmuseet Husby skola, en byggnad från 1600-talet, att hållas öppen för den som vill se en av landets äldsta skolor.

Det blir även underhållning på årets Hembygdsdag. Märsta Folkdansgille bjuder på folkdans. Och i år medverkar dessutom jazzsångerskan Canilla Enskär samt gitarristen Ulf Holmberg som framför ett musikprogram, med jazz och jazzinspirerat på svenska, kallat ”Från Monica Z till Bo Kaspers Orkester”

Klockan 12.30 börjar musikunderhållningen sedan kommer Folkdansringen från Märsta och dansar i gräset mellan 13:15 och 13:45, och efter det fortsätter jazzduon igen klockan 14:00

– Det känns speciellt att uppträda här i en sån historisk och trivsam miljö, säger sångerskan Canilla Enskär och tror att det kommer bli ett fint möte med publiken och en härlig upplevelse. Med sig har hon Ulf Holmberg som är gitarrist och kompositör. Han har spelat med många kända svenska artister under årens lopp som tex Bosse Winberg, Claes Jansson och Victoria Tolstoy.

Hembygdsdagen pågår mellan klockan 11.00 och 15.00.
Precis som tidigare år börjar dagen med en friluftsgudstjänst klockan 11.00

Plats: Husby skola i Husby-Ärlinghundra, Sigtuna kommun
Husby-Ärlingshundra Hembygds- & Fornminnesförening bildades den 21 maj 1952
Husby skola är en av Sveriges äldsta folkskolor från 1697


För mer information, besök gärna dessa länkar:
(Länkarna öppnas i ett nytt fönster/flik.)
Bild: av Husby-Ärlinghundra-Märsta hembygdsförening (med tillstånd)

Plats

Husby gamla kyrkskola
Husby kyrkby 131
Märsta, 19591 Sverige
+ Google Map

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *