Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Digitalt event – Hack the Crisis!

3 april 2020 - 6 april 2020

Gratis
Hack the crisis

Digitalt event – Hack the Crisis!

3 – 6 APRIL ONLINE

Hack the Crisis är ett event som skapats för att ta tillvara människors idéer för att hitta lösningar. I kris och utmaning krävs nya, innovativa idéer! Powerhouse Fryshuset vet att unga i Sverige sitter på en otrolig kraft och massa kreativitet. Därför vill de stötta unga som vill delta i ett digitalt hackathon som anordnas av Regeringen tillsammans med DIGG, Openhack och Hack for Sweden. Helgen den 3-6 april hålls ett intensivt och spännande hackathon online där vem som helst får möjlighet att skicka in sina bästa idéer på utmaningarna vi står inför som följd av corona-viruset.

Powerhouse Fryshuset vill att du mellan 13-25 år, tillsammans med andra unga, ska få lyfta dina idéer och göra din röst hörd! Därför letar vi efter dig som är intresserad av att hitta lösningar på olika samhällsutmaningar! Du behöver inga förkunskaper, men kanske är du bra på att komma på idéer och lösningar, programmering eller tech och vill samarbeta i ett team? Ni delas upp i team av arrangören och de anmäler er till hackthonet Hack the crisis. Längs med vägen får ni stöttning och coachning av Powerhouse utöver det som erbjuds av Hack the crisis.

Anmäl dig SENAST klockan 12 torsdagen den 2 april till powerhouse@fryshuset.se. Förklara kort vad du tror att du bidrar med i ett team. På torsdag kl 16 körs ett digitalt möte tillsammans där Powerhouse förklarar hur allt går till.

De hoppas att få lösa samhällsutmaningar tillsammans med dig!

Läs mer om det digitala hacktonet på; www.hackthecrisis.se

Datum: 3 – 6 april 2020
Anmälan: SENAST klockan 12 torsdagen den 2 april till powerhouse@fryshuset.se.
Starttid: 15.00 den 3 april.
Plats: Digital mötesplats
Ålder: 13 – 25 år
Pris: Gratis

 


Mer om Hack the Crisis

Hack the Crisis  är en online hackathon som organiseras av DIGG,  Hack for Sweden, Openhack  och  den svenska regeringen. Uppdraget är att designa, testa och genomföra idéer för Sveriges och världens framtid. De vill samla kreativa idéer och utveckla koncept i ett försök att skapa lösningar som hjälper till att göra ytterligare framsteg.

För att delta kan du registrera dig antingen som en individ eller som ett team och skicka in din lösning i en av utmaningarna. Samla dina vänner, kollegor och familj för att registrera dig och bidra med dina idéer.

Hackathon genomförs 100% digitalt. Det börjar den 3 april kl 15:00. Ett mer detaljerat schema släpps kontinuerligt.

 


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ett nytt fönster/flik).
DIGG | Hack for Sweden | Openhack | Regeringen

Bild: Pixabay