Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fritid för alla-dagen 2020 | Fyrishov

25 januari 2020|12:00 - 15:00

Fritid för alla dagen, Fyrishov

Fritid för alla – dagen 2020 | Fyrishov

Välkommen till Fritid för alla-dagen! Här kan du prova på aktiviteter inom idrott och kultur samt lära dig mer om vilka fritidsaktiviteter som erbjuds för personer med funktionsnedsättning i Uppland. Du kommer bland annat kunna pröva på musik, dans, slöjd, innebandy, fotboll, bangolf, kampsport, poesi, pingis, badminton, minitennis och mycket mer!

Fritid för alla-dagen är en prova på-dag där Upplands föreningar och organisationer visar upp och informerar om sina verksamheter och aktiviteter som riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Dagen arrangeras av nätverket Fritid för alla.

Datum: Lördag 25 januari 2020
Tid:  12:00 – 15.00
Plats: Fyrishov, hall E och F
Ålder: Ej angivet
Pris: Kostnadsfri entré
Tillgänglighet: 

Parkering:

Fyrishov har två stora parkeringsområden, på båda områden finns markerade parkeringsplatser avsedda endast för funktionshindrade. Parkering på dessa platser är kostnadsfria med godkänt HCP parkeringstillstånd. Skulle samtliga HCP-platser vara upptagna hänvisas till övriga p-platser, med ovanstående tillstånd i rutan är det kostnadsfritt. Max parkeringstid är 24 h.

Torget önskas av säkerhetsskäl vara bilfritt, undantag görs för av- och påstigning i färdtjänstbil.

Toaletter:

Stort antal toaletter i anslutning till hallarna.
Handikapptoaletter finns.

 

Vill din förening eller verksamhet vara med som utställare och erbjuda en prova på-aktivitet under Fritid för alla-dagen?

Anmäl ditt intresse att delta i Fritid för alla-dagen här.


Årets inspirationsföreläsning för deltagande föreningar och organisationer:

Aron Anderson är professionell äventyrare och uppskattad inspiratör och föreläsare. Han har antagit utmaningar som de flesta inte ens skulle drömma om. Och genomfört äventyr som kräver en exceptionell styrka, både fysiskt och mentalt. Hans fantastiska bedrifter inspirerar andra att inse sina möjligheter oavsett svårigheter.

Som första person i rullstol har Aron bestigit Kebnekaise och Kilimanjaro, han har simmat 37 kilometer över Ålands hav, armcyklat från Malmö till Paris och skidat 300 kilometer över Antarktis till Sydpolen. Bland mycket annat! Hans unika erfarenheter har lärt honom hur viktigt det är med stark laganda och positiv mental inställning. Och att det inte alltid är målet som är viktigast. Konsten är att kunna njuta av vägen dit.

Anmäl dig till inspirationsföreläsningen här: https://bit.ly/2OYpCNl


Om Fritid för alla

Fritid för alla är ett nätverk som bildades hösten 2002. Gruppen består av representanter från olika föreningar, organisationer, Habiliteringen för barn och vuxna och Uppsala kommun. De vill verka för en aktiv fritid för alla oavsett funktionshinder samt uppmärksamma att det finns ett stort behov av fungerande fritidsalternativ för funktionshindrade i Uppsala. Nätverket vill utöka möjligheterna för funktionshindrade att delta i fritids- och kulturaktiviteter av olika slag.

Fritid för alla vill utveckla samarbetet mellan föreningar och organisationer så att man kan utbyta kunskap och erfarenhet. Nätverket vill även samordna utbildningar och genom information hjälpa organisationer att aktivt kunna erbjuda funktionshindrade delaktighet i sina verksamheter.


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ett nytt fönster/flik).

Fyrisgården |Fyrishov | Aron Andersson | Kommande event inom funktionsvariationer | Kommande event inom prova på

Bild: Fyrishov

 

Plats

Fyrishov
Idrottsgatan 2
Uppsala, 753 33
+ Google Map
Telefon:
018-727 49 50
Webbplats:
www.fyrishov.se