Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Författarbesök: Maja Hagerman | Gottsundabiblioteket

20 januari 2020|19:00 - 20:00

Gratis
Maja Hagerman (dekorativ bild)

Författarbesök: Maja Hagerman | Gottsundabiblioteket

Författaren Maja Hagerman besöker Gottsundabiblioteket och berättar om sin senaste bok “Trådarna i väven”. En reflekterande bok om bland annat kulturarvet, kulturmiljö och om hur historien finns med i vardagen.

Datum: Måndagen den 20 januari 2020
Tid– 
Plats: Gottsundabiblioteket
Ålder: Ej angivet
Pris: Fri entré
Samarrangör: Gottsundabibliotekets vänförening


Om “Trådarna i väven”

Runt om i landet har hon mött människor som berättar om sina hemtrakter. Vid kulturföreningar, bygdegårdar, bibliotek och museer har de visat mig minnen de vårdar och historier de håller vid liv. Och hon har börjat tänka på Sverige som en väv som kommer rullande fram ur det förflutna och fortsätter mot framtiden.  En samhällsväv som man fått i arv och som snart ska lämnas vidare. Men det gäller att vara på sin vakt. Det pågår en dragkamp om som vad som bör räknas som svenskt kulturarv. Hennes önskan är att berättandet ska fortsätta utvecklas i frihet. Och att kulturarvet ska få vara just så komplext och mångbottnat som det faktiskt är.


Om Maja Hagerman

Maja Hagerman har skrivit flera prisbelönta fackböcker om svensk historia och är hedersdoktor vid Uppsala universitet. Hon skriver regelbundet i Dagens Nyheter, kolumner kring temat samtid-minne-historia, och även krönikor i hembygdsrörelsens tidskrift Bygd och Natur.  Hon har en bakgrund som vetenskapsjournalist och började sin verksamhet inom radio och TV, med att berätta om nya rön inom humanistisk forskning, om allt från mentalitetshistoria till arkeologi. Men sedan nästan femton år är hon författare på heltid och flitigt anlitad som föredragshållare.


Besök gärna länkarna nedan
Författarbesök på Gottsundabiblioteket | Kommande författarbesök

Foto Claes Gabrielson

Plats

Gottsundabiblioteket
Valthornsvägen 11
Uppsala, 756 50 Sverige
+ Google Map
Telefon:
018-727 60 50
Webbplats:
gottsundabiblioteket@uppsala.se