Workshop om trummor och rytmer på Storvreta bibliotek

Veckans spaning gjorde jag på Storvreta biblioteket, där jag deltog i en workshop om trummor och rytmer. Denna workshop leddes av artisten Uta Santana, från Moçambique, och riktade sig till barn och ungdomar i åldrarna 9 – 15 år.

När jag ringde för att få mer information samt anmäla mig till workshopen var bemötandet mycket positivt.

Storvreta biblioteket ligger på Fullerövägen 1 i Storvreta. För att ta sig dit med lokaltrafik går buss 823 och 110 från Uppsala Resecenter till hållplatsen Storvreta bibliotek (823) alternativt Storvreta centrum (110). Även Upptåget mot Gävle passerar Storvreta.

Entrén är i anslutning till bottenvåningen, därmed inga trappor. Däremot fanns det en hög tröskel, vilken kunde göra det svårframkomligt för rullstolsbundna. Men det fanns en skylt som varnade för tröskeln vid ingången. Biblioteket var utrustat med handikappanpassad toalett. Trots att det var högt i tak upplevdes belysningen som tillräcklig. Då inga höga trösklar fanns inne i biblioteket kan även en rullstolsbunden lätt ta sig mellan lokalens olika rum.

Mitt helhetsintryck av denna aktivitet/workshop var att det var kul, intressant och lite annorlunda. Något som bidrog till att jag fick ett sådant positivt helhetsintryck var för det första att det var en lagom stor grupp samt att Uta Santana och hans personlighet fick mig att dras med i de afrikanska rytmerna. Då mycket handlade om ljud och att höra kände jag att det gick att hänga med, även om jag inte såg allt vad han visade. Trots att en bestämd åldersgrupp angavs på hemsidan var detta inget som förhindrade att jag som var något äldre kunde delta i alla fall.

Jag hoppas och tror att fler workshops som denna kommer anordnas i framtiden. De får då gärna rikta sig till en bredare målgrupp.

En Kulturspaning den 9/8-2016
av Björn Bengtsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *