Prova på-dag vid Uppsala Folkuniversitet

Veckans kulturspaning gjorde jag den 30 augusti på Uppsala folkuniversitet då de hade prova på-dag.

De har kurser som t.ex. svenska och matematik men även estetiska ämnen så som teckning och musik. Jag själv provade på teckning, vilket var kul och lärorikt. Både kursen i sig men främst kursledaren, Markus Andersson, påminde mig om mitt tecknarintresse och inspirerade mig till att studera bild, kanske inte denna termin men mycket möjligt nästa.


När vi kom fram gick vi in, såg ingen ramp förens jag kollat runt ordentligt. Den smälte lätt in i marken och hade ingen markeringstejp. Entrén var något mörk, skyltad men inte så jag kunde se. Trappens första och sista steg var markerade och det fanns en hiss. Trappräcket var målat blått och väggen var vit, vilket gav en bra kontrast för att lättare kunna se. Eftersom det inte var så bra eller tydliga skyltar så gick vi runt på måfå för att utforska. Det fanns en del mörka och trånga utrymmen men också stora och ljusa salar. Vi letade efter handikapptoaletten men hittade den inte, tillslut frågade vi receptionisten som visade oss till den. Det var en helt vanlig toa i ett större utrymme, det fanns varken armstöd eller upphöjd toalettsits.

 

Allt som allt tycker jag att framkomligheten och övrig anpassning var helt OK, men allt kan förbättras. De hade en handikapptoalett vilket var bra, även om den enligt mig var bristfällig då den saknade anpassningar vilka de flesta förväntar sig finna på en handikapptoalett såsom armstöd.

 

Björn Bengtsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *