Musikjam i Salabackekyrkan 19/10 2016

I veckans spaning besökte jag Salabacke kyrka där de hade “Prova- på dag”, där gavs möjligheten att prova olika instrument samt sjunga och spela tillsammans med andra.
Det spelar ingen roll huruvida du har erfarenheter sedan förut eller om du aldrig hållit i ett instrument tidigare. Barn och unga var välkomna att spela enskilt, tillsammans med andra eller i annat fall få tips på var du kan låna instrument, repa med bandet eller hur du kan förbättra din sångröst mm.

Åker du bil är Salabacke kyrkans adress: Lästmakargatan 7B, 754 34 Uppsala. Med buss så kan du ta linjerna 1, 4 och 9 som går från Uppsala Centralstation. De närmsta hållplatserna är dessa: Molngatan (1:an), Brantingstorg (4:an) och Årstagatan (9:an).

In till kyrkans entré fanns en ramp, handikapptoalett fanns tillgänglig samt en hiss till övervåningen. Efter vad jag såg var lokalen tillräckligt rymlig för att kunna ta sig fram med rullstol eller permobil. Även belysningen var god nog för att jag utan problem kunde ta mig fram.

Anders som ledde aktiviteten var bra på att få alla att delta, även om vi bara var tre personer exkluderat han själv. Även min assistent var med och deltog i slutet.

Då jag trott att det endast skulle bli ett tillfälle var det en glad överraskning när jag fick veta att den var tänkt att vara återkommande.

Björn Bengtsson