Kulturspaning måndag 10 Juli 2017: Uppsala Konstmuseum

Uppsala Konstmuseum

I veckans värmande kulturspaning gjorde jag ett besök på Uppsala Konstmuseum.
Museet ligger i anslutning till Uppsala Slott (Drottning Christinas väg 1).

Tillgänglighet
Museets är dessvärre  ej bra anpassat för varken rullstolsbunden, syn -eller hörselskadade. Det finns visserligen en ingång utrustad med ramp, men väl inne i museilokaler är det trångt, vilket försvårar framkomligheten för en rullstolsbunden. Det var ganska dunkel belysning och då all information var i form av tryckt text med alldeles för liten typsnittsstorlek var det inte de bästa förutsättningarna för mig eller någon annan synsvag person.

Då jag frågade om någon inläst text fanns tillgänglig fick jag ordagrant samma svar som vid ett tidigare tillfälle. Med andra ord, inget de kunde erbjuda i nuläget, men jobbar på att inom en snar framtid kunna erbjuda. Det fanns ej heller någon hörslinga eller liknande installerat i lokalerna. Handikapptoalett finns på museets entrevåning.

 

Aktuella utställningar

  • 50 år tillsammans  (Ulla Fries & Tor-Göran Henriksson)
  • Another frequency (Heli Ryhänen)
  • Repatrio (Pär Fredin)
  • Samling i förvandling med tema: gränser

 

För mer information om utställningar, öppettider samt kontaktinformation kan du besöka museets hemsida, här.

 

På grund av att museet inte är så bra belyst var det svårt för mig att kunna se all konst, men som tur var kunde jag uppfatta några målningar iallafall. Det var dessutom svårt att ta sig fram då det delvis var ganska trångt och ont om utrymme.

 

Slutbetyg:
4 av 10 BJÖRNTASSAR 

björntass