Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Museidag på Pumphuset – en resa till en mer hållbar värld!

11 november 2018|12:00 - 16:00

Museidag på Pumphuset - en resa till en mer hållbar värld! (dekorativ bild av Pumphuset)

Museidag på Pumphuset – en resa till en mer hållbar värld!

Pumphuset gömmer många resor, i material som återvinns, i vattendroppen som färdas från källa till dig och tillbaka till naturen. Vi reser från en annan tids vanor och mönster till en mer hållbar värld. Kanske en del av den resan sker kollektivt, med biogasbuss?

Datum: Söndagen den 
Tid: –16.00
Plats: Pumphuset, Munkgatan 2, Uppsala
Pris: Gratis

 


Om Museidagen 2018

På Fars dag den 11 november bjuder Uppsalas museer in till årets upplaga av Museidagen med verkstäder, föredrag, film, modevisning, mynt och mycket mer. Många av Uppsalas museer håller öppet från kl 12-16. Det gemensamma temat för dagen är resor – långa och korta, i tid och rum, i rymden och i konsten.

Det bjuds på massor av aktiviteter för alla åldrar där man bland annat kan bekanta sig med beresta föremål från när och fjärran. På Evolutionsmuseet kan du gå på fossiljakt och på Biotopia lär man sig känna igen spår av rovdjur. Gamla Uppsala museum bjuder på en resa genom tusen år av klädmode och i Bror Hjorths Hus skapar Sara Lundbergs konst egna vägar och världar i verkstaden.

Upplandsmuseet gör en tidsresa till vikingatiden med föredrag om runstenar, verkstad och visning och i Domkyrkan uppmärksammas bland annat pilgrimsresor. I Botaniska trädgården firas botanisten, japanresenären och linneanen Carl Peter Thunberg och du får veta mer om olika exotiska växter och deras upptäckare.

Museidagen arrangeras av Uppsalamuseernas Informationsförening, ett samarbetsorgan för museernas informatörer och marknadsförare med syfte att sprida kunskap och information om Uppsalas tjugo museer.

 


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i nytt fönster/flik).
Uppsalas Museer | PumphusetFler aktiviteter under Museidagen 2018

Foto: Arild Vågen via Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Arrangör

Uppsala Vatten
Telefon:
018-727 93 00
E-post:
uppsalavatten@uppsalavatten.se
Webbplats:
http://www.uppsalavatten.se/

Plats

Pumphuset
Munkgatan 2
Uppsala, Sverige
+ Google Map
Telefon:
018-12 13 07