Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Museidag på Evolutionsmuseet Paleontologi 2018

11 november 2018|12:00 - 16:00

Museidag på Evolutionsmuseet Paleontologi 2018 (dekorativ bild)

Museidag på Evolutionsmuseet Paleontologi 2018

Familjevisningar om fossiljägare och expeditioner till när och fjärran. Varifrån kommer museets dinosaurier och andra föremål, vilka har hittat dem och vad kan de lära oss om jorden och livets utveckling.

Datum: Söndagen den 
Tid: –17.00
Plats: Evolutionsmuseet Paleontologi, Norbyvägen 22, Uppsala
Pris: Gratis


Program

12:00-16:00 Pyssel i aktivitetshörnan hela dagen.
13.00 Visning
14.00 Visning
15.00 Visning


Om Museidagen 2018

På Fars dag den 11 november bjuder Uppsalas museer in till årets upplaga av Museidagen med verkstäder, föredrag, film, modevisning, mynt och mycket mer. Många av Uppsalas museer håller öppet från kl 12-16. Det gemensamma temat för dagen är resor – långa och korta, i tid och rum, i rymden och i konsten.

Det bjuds på massor av aktiviteter för alla åldrar där man bland annat kan bekanta sig med beresta föremål från när och fjärran. På Evolutionsmuseet kan du gå på fossiljakt och på Biotopia lär man sig känna igen spår av rovdjur. Gamla Uppsala museum bjuder på en resa genom tusen år av klädmode och i Bror Hjorths Hus skapar Sara Lundbergs konst egna vägar och världar i verkstaden.

Upplandsmuseet gör en tidsresa till vikingatiden med föredrag om runstenar, verkstad och visning och i Domkyrkan uppmärksammas bland annat pilgrimsresor. I Botaniska trädgården firas botanisten, japanresenären och linneanen Carl Peter Thunberg och du får veta mer om olika exotiska växter och deras upptäckare.

Museidagen arrangeras av Uppsalamuseernas Informationsförening, ett samarbetsorgan för museernas informatörer och marknadsförare med syfte att sprida kunskap och information om Uppsalas tjugo museer.

 


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i nytt fönster/flik).
Uppsalas Museer | Evolutionsmuseet Paleontologi | Fler aktiviteter under Museidagen 2018

Foto: Initcia

Plats

Evolutionsmuseet Paleontologi
Norbyvägen 22
Uppsala, 752 36
+ Google Map
Telefon:
018-471 27 39
Webbplats:
http://www.evolutionsmuseet.uu.se/index.htm