Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Museidag i regnskogen – Botaniska trädgården, Tropiska växthuset

11 november 2018|12:00 - 16:00

Gratis
kulturnatt, Tropiska växthuset

Museidag i regnskogen – Botaniska trädgården, Tropiska växthuset

Museidag i regnskogen – I Tropiska växthuset kan du lära dig mer om botanisternas spännande upptäcktsresor och växterna de hittade. Visning 15.00.

Hela dagen: vik en fjäril eller se dem flyga i tropikerna.

Datum: Söndagen den 
Tid: –16.00
Plats: Botaniska trädgården, Tropiska växthuset, Villavägen 8, Uppsala
Pris: Gratis


Om Museidagen 2018

På Fars dag den 11 november bjuder Uppsalas museer in till årets upplaga av Museidagen med verkstäder, föredrag, film, modevisning, mynt och mycket mer. Många av Uppsalas museer håller öppet från kl 12-16. Det gemensamma temat för dagen är resor – långa och korta, i tid och rum, i rymden och i konsten.

Det bjuds på massor av aktiviteter för alla åldrar där man bland annat kan bekanta sig med beresta föremål från när och fjärran. På Evolutionsmuseet kan du gå på fossiljakt och på Biotopia lär man sig känna igen spår av rovdjur. Gamla Uppsala museum bjuder på en resa genom tusen år av klädmode och i Bror Hjorths Hus skapar Sara Lundbergs konst egna vägar och världar i verkstaden.

Upplandsmuseet gör en tidsresa till vikingatiden med föredrag om runstenar, verkstad och visning och i Domkyrkan uppmärksammas bland annat pilgrimsresor. I Botaniska trädgården firas botanisten, japanresenären och linneanen Carl Peter Thunberg och du får veta mer om olika exotiska växter och deras upptäckare.

Museidagen arrangeras av Uppsalamuseernas Informationsförening, ett samarbetsorgan för museernas informatörer och marknadsförare med syfte att sprida kunskap och information om Uppsalas tjugo museer.

 


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i nytt fönster/flik).
Uppsalas Museer | Botaniska Trädgården | Fler aktiviteter under Museidagen 2018

Bild: Jarvis via Wikimedia Commons (CC BY-SA)

Plats

Tropiska växthuset, Botaniska trädgården
Villavägen 8
Uppsala, Uppsala 75236 Uppsala Sverige
+ Google Map
Telefon:
+46 18-4712838
Webbplats:
www.botan.uu.se