Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Museidag på Biotopia – Upplands rovdjur

11 november 2018|11:00 - 17:00

Upplands rovdjur (dekorativ bild av Biotopia)

Museidag på Biotopia – Upplands rovdjur

Upplands rovdjur – Känner du igen spåren av lo, varg och björn? Med filmer, spår och utställning får du lära dig mer om de uppländska stora rovdjuren på Biotopia.

Datum: Söndagen den 
Tid: –17.00
Plats: Biotopia, Vasagatan 4, Uppsala
Pris: Gratis

 


Om Museidagen 2018

På Fars dag den 11 november bjuder Uppsalas museer in till årets upplaga av Museidagen med verkstäder, föredrag, film, modevisning, mynt och mycket mer. Många av Uppsalas museer håller öppet från kl 12-16. Det gemensamma temat för dagen är resor – långa och korta, i tid och rum, i rymden och i konsten.

Det bjuds på massor av aktiviteter för alla åldrar där man bland annat kan bekanta sig med beresta föremål från när och fjärran. På Evolutionsmuseet kan du gå på fossiljakt och på Biotopia lär man sig känna igen spår av rovdjur. Gamla Uppsala museum bjuder på en resa genom tusen år av klädmode och i Bror Hjorths Hus skapar Sara Lundbergs konst egna vägar och världar i verkstaden.

Upplandsmuseet gör en tidsresa till vikingatiden med föredrag om runstenar, verkstad och visning och i Domkyrkan uppmärksammas bland annat pilgrimsresor. I Botaniska trädgården firas botanisten, japanresenären och linneanen Carl Peter Thunberg och du får veta mer om olika exotiska växter och deras upptäckare.

Museidagen arrangeras av Uppsalamuseernas Informationsförening, ett samarbetsorgan för museernas informatörer och marknadsförare med syfte att sprida kunskap och information om Uppsalas tjugo museer.

 


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i nytt fönster/flik).
Uppsalas Museer | Biotopia | Fler aktiviteter under Museidagen 2018

Foto: Initcia

Detaljer

Datum:
11 november 2018
Tid:
11:00 - 17:00
Evenemang Kategorier:
, , , , , , , , , ,
Evenemang Taggar:
, , , , , , , ,
Webbplats:
http://www.biotopia.nu/

Arrangör

Biotopia
Telefon:
018-7276370
Webbplats:
http://www.biotopia.nu/

Plats

Biotopia
Vasagatan 4
Uppsala, Sverige
+ Google Map